Hvorfor denne hjemmeside?

Forestil dig hvordan madlavning ville være, hvis vi mennesker ikke kunne tygge. Anderledes, ihvertfald. Ingen pizzaer, intet brød, ingen bøffer, ingen rå gulerødder, ingen æbler, ingen ost, ingen salater, ingen burgere, ikke nogen skaldyr. Hvad er der så tilbage at spise? Suppe, yoghurt, is, grød, guacomole? 


Faktisk er der en masse mennesker, over hele kloden, som ikke er i stand til at tygge deres mad, eeller har udfordringer med at synke den, ellr begge dele. Enten midlertidigt eller for altid. Årsagerne kan være forskellige: Kæbeoperationer, cancer, fysiske handicap, eller måske bare alder. For disse mennesker kan det være en daglig udfordring at komme til at spise god, sund og velsmagende mad.  At putte en pizza i blenderen er ikke nogen brugbar løsning. 


Her hos nochewfoods.com præsenterer vi dig for en stribe opskrifter, som er skabt udelukkende med det formål at frembringe, god, velsmagende og sund mad til dem, som ikke kan tygge. Vi forsøger at gøre selve madlavningen enkel og let, og vi bruger ingredienser, som kan fås i ethvert supermarked. For at spare tid, kan man tilberede fx 10 portioner ad gangen, spise den ene og fryse resten ned til senere. 


Hvorfor har vi skabt disse opskrifter? Fordi vi var nødt til det. Alle opkrifter på denne hjemmeside er blevet til i et samarbejde mellem Kim og Jonathan, far og søn, med Jonathan som den ikke-tyggende på grund af et fysisk handicap. Vi bor i Danmark, men udfordringen for mennesker, der ikke kan tygge, er global, så derfor findes denne hjemmeside også på engelsk. Vi håber, at du vil finde inspiraton til din egen og andres madlavning her.